Om Reiki

Reiki stärker kroppens egen förmåga att läka och återställa sig.

Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter. Reiki kan användas vid stress och smärta, men den är även effektiv i många andra sammanhang.

Vad är Reiki?

Reiki är en mjuk och effektiv behandlingsmetod vid smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar.
Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Vad betyder Reiki?

Reiki är japanska och består av två ord: rei, som betyder “universell” och ki, som betyder “livsenergi”. 

Under en Reikibehandling upplever många värme och “att det pirrar”. Värmen kommer från Reikiutövarens varma händer och fortplantar sig genom kroppen. Kroppens energi flödar genom energibanor som finns över hela kroppen. Det gör att man kan känna värme i fötterna trots att utövaren håller sina händer på axlarna.  

Hur Reikienergin ska användas bestämmer klientens egen kropp. Av den anledningen säger vi att Reiki prioriteringsläker. Energin går till det som klienten har störst behov av att få hjälp med för tillfället. Generellt läker nyss uppkomna skador snabbare än gamla skador. 

Hur går en behandling till?

Under en Reikibehandling hos reikiutövaren ligger man på en behandlingsbänk, fullt påklädd, på en kudde och med filt över sig. Behandlingen kan även utföras på en stol/fåtölj.
Vid Reiki på distans lägger man sig i en säng/soffa eller sitter bekvämt i en fåtölj. Det ska vara lugn och ro i rummet, inget som stör.
Ta några djupa andetag och grunda dig mot Moder Jord.

När behandlingen startar lägger reikiutövaren sina händer på eller strax ovanför olika punkter på klientens kropp. Behandlingen börjar först vid huvudet för att sedan fortsätta från skuldror till fötter. När reikiutövaren lägger sina händer på en specifik punkt kan det bli en intensiv värme och även kännas som mindre pirrningar/stickningar vid den specifika punkten. En behandling tar ca 20- 30 minuter.

Under Reikibehandling upplevs en djup avslappning och ett behagligt lugn. Man kan till och med somna till en stund under behandlingen. Reiki går alltid dit den behövs. 

Reiki som friskvård

Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och man behöver inte “tro på healing” för att det ska fungera. Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang.
Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård av Skatteverket.

Källa: Reikiförbundet

Prova Reiki idag! Kontakta mig för att boka tid för en behandling eller för övriga frågor.

%d bloggare gillar detta: